בתים ואנשים טובים בזיכרון יעקב
"דרך היין" - סיפורי אהבה גדולים מהחיים, סודו של הברון רוטשילד וקללה הרובצת על האחוזה הישנה... סיור קסום בעקבות מיתולוגיות המייסדים. סיור מקסים בדרך היין במושבה זכרון יעקב, אחוזת לנגה ורמת הנדיב. מושבה לא קטנה וגם לא גדולה, מיוחדת ומקסימה עם הרבה אהבה ונתינה למטיילים בה.
את הסיור במושבה כדאי להתחיל מ"יד למייסדים", מקום ששימש בעבר הגורן של המושבה. כיום נמצא במקום מוזאון וארכיון המתעד את ההיסטוריה של המקום ואפשר לקבל מידע על אפשרויות הטיול במושבה.
מכאן נצעד בהמשכו של רחוב המייסדים אל בית אהרונסון . משפחת אהרונסון קנתה את מקומה בהיסטוריה הציונית בזכות פועלו של אהרון בתחום המחקר הבוטני (אם החיטה) ובזכות הדרמה של רשת המודיעין הראשונה ביישוב העברי. עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה החליט אהרון, ובעקבותיו אלכסנדר אחיו ואחותם שרה, להקים ארגון מחתרתי – ניל"י (נצח ישראל לא ישקר).
מכאן נמשיך אל מפגש רחוב המייסדים עם רחוב הנדיב, שהיה רחוב הפקידים, ונפקוד את בית המרקחת הראשון שניהל בזמנו ד"ר הלל יפה, שעל שמו נקרא בית החולים בחדרה. נבקר גם בבית הכנסת "אוהל יעקב". בית הכנסת הוקם על ידי הטמפלרים בשנת 1886 ונמסר לאחר מכן לבני המושבה. בחזיתו שעון באותיות האל"ף-בי"ת. כדאי להיכנס פנימה ולהתרשם מעיצובו: כתריסר עמודים ניצבים בו, כמניין שבטי ישראל.
ברחוב הנדיב נמצאים גם גן רוטשילד - גן שבו נהגו פקידי הברון ותושבי המקום לטייל וליהנות מן הרוח הבאה מן הים, ובית פקידות הברון – מבנה ציבורי גדול ונאה בעל שתי קומות ובחזיתו מרפסת ששימשה את פקידי הברון. בקומה הראשונה שכן בית הספר הראשון של המושבה ובקומה השנייה ההנהלה. מבית הפקידות נצא אל רחוב הרצל ונבקר בבית הקברות של המושבה, שקבורים בו בני משפחת אהרונסון, ד"ר הלל יפה ורעייתו רבקה, דוד רמז, מי שהיה שר התחבורה הראשון בממשלת ישראל ובני המקום.
אתרים נוספים לפי זמן: ברכת בנימין, חצרות נסתרות, אחוזת לנגה, קהילת בית אל, בית העלמין ועוד
משך הטיול: כשעתיים לפחות